Browsing: затвор

Во американската сојузна држава Ајдахо, во средата беше прекината егзекуцијата на серискиот убиец Томас Јуџин Крич, затоа што медицинските работници,…

Рускиот опозициски политичар Алексеј Навални почина на 16 февруари, додека отслужуваше 19-годишна казна во затвор со максимална безбедност северно од…