Tag: „Иницијатива 8“

Иницијатива 8 и Преспа форум дијалог–брендови на надворешната политика на државава

Шефот на дипломатијата Бујар Османи денеска на прес-конференција, прва годинава, ги претстави двете иницијативи во надворешната политика–Иницијатива 8 и Преспа форум дијалог, кои, како...

„Иницијатива 8“, предлог платформа за трилатерална соработка меѓу Северна Македонија, Бугарија...

Забрзување на инфраструктурните, енергетските и комуникациските инвестициски проекти долж Коридорот осум, изградба на политичка платформа за унапредување на меѓусебна соработка, интензивирање на политичката, економската,...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот