Tag: „Математичка поезија“

Објавена нова книга на Даниела Андоновска– Трајковска, насловена „Математичка поезија“

Во издание на Центарот за култура и културолошки студии (ЦККС) неодамна излезе од печат книгата на Даниела Андоновска–Трајковска „Математичка поезија“.Станува збор за книга поезија...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот