Browsing: сектор

Пендаровски се обрати на Регионалната конференција за род и безбедност – Скопје 2024/ Фото: Кабинет на Претседател. Повеќе истражувања и…

Економско- социјалниот совет (ЕСС)  денес  продолжи со Eдинаесетата седница со која претседаваше Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска…

– Банкарскиот систем е во одлична кондиција. Во изминатите денови не се забележани невообичаени повлекувања на депозити од страна на…

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски синоќа, преку видео врска, се обрати на завршниот настан на овогодинешниот „Generation Unlimited…

Конфедерацијата на слободни синдикати го поздравува зголемувањето на минималната плата, но бара усогласување со платите во јавниот сектор. Според синдикатот,…