Tag: Христо Петрески

Две книги со афоризми на Христо Петрески

Издавачката куќа „Феникс“ објави две книги со афоризми од Христо Петрески, „Филозофија на брзањето“ и „Лаење без каење“.Книгите содржат по сто афоризми кои се...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот