Tag: чај

Збирките „Кафе, чај и црвено небо“ и „21“ – добитници на...

Македонските писатели Даниела АндоновскаТрајковска за збирката раскази „Кафе, чај и црвено небо“ и Игор Крајчев за поетската збирка „21“ се годинашни добитници на наградите...

Еден месец Фестивал на чајот и читањето

Фестивалот на чајот и читањето оваа година ќе се одржува од 15 јануари до 15 февруари и ќе опфати промоции на книги, читања и...

Чајот од липа го намалува притисокот и ги зајакнува крвните садови

Благотворно делувачкиот чај од липа секогаш треба да се има во куќната аптека, дури и кога не е неговата сезона. Липата посебно делува на...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот