Tag: швајцарски

Швајцарските организатори на концерти разгледуваат можност т за обврзно вакцинирање

Швајцарските организатори на концерти изјавија дека разгледуваат можност да воведат правило – на концерите да може да присуствуваат само лица вакцинирани против Ковид-19, со...

Почина швајцарскиот режисер Клод Горета

„Швајцарскиот режисер Клод Горета, кој го режираше филмот „Плетачка на тантели“ со Изабел Ипер, почина на 89 години во Женева.Неговиот син Лука Горета информира...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот