Tag: Шекспир

„Сонот на Хамлет“ – Шекспир во скајп-комуникација

Петтата вечер на петтото издание на Битола Шекспир фестивал, во неделата, на 25. јуни, со претставата „Сонот на Хамлет“, донесе пријатно изненадување и за...

Претставата „Симбелин“ на отварањето на Битола Шекспир фестивал

Во манирот на автентичниот Шекспир, во петокот вечерта, на 23.јуни, бугарскиот Драмско-куклен театар од Пловдив, со претставата „Симбелин“, на петтото издание на Битола Шекспир...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот