Tag: шенџен

Шенџен целосно покриен со 5-Г мрежа

Градот Шенџен во јужна Кина е првиот во земјата што е целосно покриен со независно 5-Г вмрежување, изјави градоначалникот Чен Жугуи.Според него, градот ја...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот