Tag: Шивелуч

Вулкан на Камчатка исфрли пепел од речиси 11 километри

Вулканот Шивелуч, најсеверниот активен вулкан на територијата на рускиот полуостров Камчатка, исфрли столб од пепел кој достигна околу 11 километри над нивото на морето,...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот