Tag: Џовани Фалконе

30 години од убиството на италијанскиот судија Фалконе

Сицилијанската мафија пред 30 години го уби судијата Џовани Фалконе со толку моќна бомба што детонацијата ја забележале научниците кои ги следеле вулканските потреси...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот