Без вода делови од Карпош и Ѓорче Петров

LinkSense.mk

Денеска поради дефект на приклучна цевка ф1 на улица „Дамаска“, вода нема да имаат корисниците на „Дамаска“ и дел од улиците „Прашка“, „Букурешка“ и гимназијата, основното училиште и градинката „Нова“.

Од ЈП Водовод и канализација-Скопје известуваат дека без вода ќе бидат и дел од корисниците на улицата „Алексо Демниевски“, краковите 25,27 и 29.

Водоснабдувањето ќе биде прекинато до завршување на дефектот.