Беса ќе помогне во исполнување на условите за НАТО

LinkSense.mk

Беса ја поздрави одлуката на НАТО за покана за почеток на преговори за членство на Македонија во Алијансата.

„Како опозициска партија ќе се ангажираме во помагање на патот и исполнување на сите услови од кои зависи процесот за членување. Повеќе од важно е овој процес да биде што поопфатен и поддржан од значително мнозинство граѓани во земјата“, се наведува во соопштението од партијата.

Беса, патем, го повикува премиерот да има, како што велат, што поинклузивен пристап и да го интензивира дијалогот со опозициските партии.