Биткоинот во минус

LinkSense.mk

Пазарот на криптовалути во изминативе 24 часа изгуби 0,9 отсто од својата вредност, и според податоците на сајтот „коингеко“, капитализацијата изнесува 2,35 милијарди долари.

Биткоинот забележа пад од 1,3 отсто и со него се тргува по цена од 46.556 долари.

Иритиумот во последните 24 часа падна за 1,2 отсто и се проценува на 3.773 долари.