Бурла: Најверојатно ќе треба годишна вакцинација против Ковид-19

Директорот на американската фармацевтска компанија Фајзер, Алберт Бурла изјави дека светот за една година ќе се врати во норнала по пандемијата, при тоа најавувајќи годишна вакцинација против Ковид-19.

„Мислам дека ќе можеме да се врати на нормалното. Но, тоа не значи дека нема да има нови соеви (на вирусот). И не мислам дека тоа значи оти ќе можеме да живееме нормален живот без редовна вакцинација.

Тој вети дека следните денови ќе достави до американскиот регулатор податоци од истражување што Фајзер го спровела за вакцинирање деца на возраст од пет до 11 години.