(ВИДЕО) Пендаровски се обрати на знаковен јазик

– Да им овозможиме непречен пристап до знаковниот јазик и услугите на знаковен јазик на сите наши глуви и наглуви сограѓани, порача преку знаковен јазик шефот на државата Стево Пендаровски, честитајќи го Меѓународниот ден за знаковниот јазик на
сите глуви и наглуви граѓани.

„Да помогнеме да ги премостат бариерите со кои се соочуваат во комуникацијата со институциите. Да не заостануваме зад светот во унапредување на знаковните јазици како дел од јазичната и културната разновидност, напиша на Фејсбук претседателот Пендаровски.