Викендов прскање против комарци во Скопје

LinkSense.mk

На подрачјето на Градот Скопје в сабота и во недела во раните утрински часови ќе се прска против комарци.

Од Секторот за комунални работи на Град Скопје информираат дека доколку временските прилики не го дозволуваат тоа, авионската дезинсекција ќе се изврши првиот нареден ден кога временските услови ќе бодат поволни.

Оттаму апелираат до пчеларите навремено да ги превземат сите потребни мерки за заштита на пчелите.