ВМРО-ДПМНЕ бара СДСМ да каже дали има парламентарно мнозинство

Коалициите на СДСМ траат само неколку часа се додека тие самите не се демантираат.

СДСМ реформи во својот мандат не донесе. СДСМ донесе сиромаштија, економска криза и хибриден режим.

Време е СДСМ треба да излезе пред македонската јавност и да каже дали има мнозинство во Собранието и дали ќе прави влада.

Доколку не го направи тоа, значи дека тие ова што го прават е манипулирање со граѓаните.

Соопштение на ВМРО ДПМНЕ