ВМРО-ДПМНЕ: Заев за да ги спаси сопствените криминали ја држи во заложништво целата држава

Зоран Заев и СДСМ се плашат да се соочат со одговорноста и затоа бараат начин да ги одложат изборите. За да се спаси самиот себе и сопствените криминали Заев е подготвен во заложништво да ги држи и граѓаните и Република Македонија.

Законот за Јавно обвинителство е во спротивност на Уставот, експертските мислења и кривичната материја. Тој единствено е добар за Зоран Заев и СДСМ, а причината за тоа е да не одговара за заробеното правосудство, политичкиот прогон и аферите и криминалите.

Секојдневно на површина излегуваат милионски криминали и афери на луѓе блиски до Зоран Заев и СДСМ, но се уште не е процесуиран ниту еден случај. Сите видоа и слушнаа како врвот од СДСМ уценува, рекетира, прави криминал, но не и правосудните органи.

Никој во Македонија не верува дека не се процесуираат случаи против функционерите од власта без Заев да врши влијание врз сервилните судство и обвинителство. Исто како што никој во Македонија повеќе не верува дека сме прогласени за најкорумпирана држава во Европа и хибриден режим, а Заев да нема никаква вина за тоа.

СДСМ и Зоран Заев се во паника и очајно им е потребен изговор со кој ќе избегаат од соочување за сите злодела, порази и понижувања во изминативе години. Сакаат власт по секоја цена и бегаат од правдата, затоа и трет пат за краток период уценуваат со одложување на изборите.

Република Македонија повеќе не смее да биде заложник на партиските и криминалните интереси на СДСМ и кланот Заеви. Македонија мора да добие закон кој ќе гарантира вистинска борба против корупцијата и криминалот.

Неопходно е законско решение донесено со консензус во кое ќе бидат внесени мислењата на експертската јавност. Затоа законот мора да биде дело на експерти и професори по уставно и казнено право од Правниот факултет кои имаат релевантност, искуство и знаење. Таквиот закон ВМРОДПМНЕ безрезервно и без двоумење ќе го прифати.

Мора да се стави професионализмот над партиските и бизнис интересите.

Граѓаните и Република Македонија повеќе не смеат да бидат заложници за задоволување на криминалните бизнис интереси на Заеви.

Заев и СДСМ донесоа само криминал, порази и погазено достоинство и мора да се соочат со сите злодела кои ги нанесоа. После 12-ти април следува обнова на Македонија, а потоа ќе следува и одговорност. Зоран Заев никогаш повеќе.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ