Водата во Скопје безбедна за пиење

LinkSense.mk

„Водата во Скопје е безбедна за пиење, покажуваат анализите од примероците за физичко-хемиска и микробиолошка анализа земени од 42 мерни места во градот.

Од Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ информираат дека во периодот од 30 август до 13 август се земени 199 примероци за физичкохемиска и 198 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење.

„Согласно добиените резултати од испитувањата, сите примероци одговараат на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење, се наведува во денешното соопштение на „Водовод и канализација“.