Во Бразил повеќе од пет милиони луѓе се заразени со Ковид-19

Бројот на заразени со новиот коронавирус во Бразил се искачи над пет милиони луѓе.

Во изминатите 24 часа во земјата потврдени се 31.553 нови случаи, со што вкупниот број на инфицирани лица изнесува 5.002.357.