Во Германија украдени 230 килограми кашкавал

LinkSense.mk

Во западногерманската покраина Сар од камион паркиран на автопат на место за одмор украдени се 230 килограми кашкавал.

Крадците успеале да го земат холандскиот кашкавал едамер за време на викендот.

Нејасно е како на прометно место незабележително е ограбен камионот со кашкавал.

Полицијата не знае колку е вкупната вредност на украдениот производ.

Камиони потешки од 7,5 тони не смеат да се движат по германските автопатишта во недела. Често, возачите се принудени да го прекинат возењето и да паркираат на места за одмор.

 

МИА