Во Скопје се снима краткиот игран филм со работен наслов „Зајко

– На неколку локации во Скопје деновиве се снима краткиот игран филм со работен наслов „Зајко”, кој е во македонско-хрватска копродукција а во режија на хрватскиот режисер и сценарист Марко Чавка и македонскиот режисер Бранко Попчевски.

Сценариото е на Марко Чавка. Актерската екипа ја сочинуваат нашите актери Елизабета Клинчаревска Младеновска и Џенап Самет, како и децата- актери Адреин Гане Боирал и Анастасија Аневска.

Станува збор за емотивна приказна која ги опфаќа социјалните разлики и различнте аспекти на идеологијата во современиот свет.