Врачени наградите „11 Октомври“ за 2016 година

На ликовниот уметник Благоја Маневски, писателот Раим Ганији, пијанистката Елена Мисиркова и актерот Атила Клинче денеска во Собранието на Република Македонија им беше врачена државната награда „11 Октомври“ за животно дело во областа на културата и уметноста за 2016 година.

Таа е највисоко признание за животно делово областа на науката, уметноста, стопанството и другите дејностиод јавен интерес на Република Македонија.

Наградите ги врачи претседателот на Одборот, академик Митко Манџуков.