Данскиот хорор „Одгледувач“ ги освојува Европа и светот (видео)

И покрај корона-кризата и неизвесностите околу светската кинематографија, данскиот хорор „Breeder“ (Одгледувач) се продава во сѐ повеќе земји во светот.

Според продуцентите, филмот е веќе продаден во скандинавските и балтичките земји, Германија, Велика Британија, Италија, Португалија, Русија, Јапонија, Тајван, Индија и цела Југоисточна Азија.

Првото прикажување на филмот е закажано за 31 октомври.