ЕУ ќе воведе нови санкции за Русија поради труењето на Навални

„Шефовите на дипломатиите на земјите од ЕУ се согласија да подготват нови санкции за Русија во врска со труењето на водечкиот дисидент Алексеј Навални“, изјавија
дипломатски извори за ДПА.