Заев е полесно повреден

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, е полесно повреден откако група демонстранти го пробија полицискиот кордон и влегоа во конференциската сала на Собранието.

Повреден е и генералниот секретар на СДСМ, Дамјан Манчевски.

Маскиран напаѓач со тврд предмет го удри Манчевски во пределот на лицето и му нанесе расекотина.

Повредени се уште неколкумина пратеници.