За една недела напишани 333 казни за погрешно паркирање во Центар

Јавното претпријатие „Паркинзи на Општина Центар“ и Општина Центар во соработка со Сообраќајната полиција-Скопје за една недела санкционираа 333 непрописно паркирани возила кои го попречувале нормалното и безбедно одвивање на сообраќајот.

Од 30 септември 2019 до шести овој месец со помош на специјалните возила „пајак“ на ЈП ПОЦ отстранети се 161 непрописно паркирани возила, од кои четри несовесно паркирани возила на паркинг места наменети за лица со посебни потреби. Со поставување на механичко средство „блокатор“ санкционирани се 172 возила кои биле затекнати во резидентни зони, а не биле корисници-резиденти на секторот во којшто биле паркирани.

Од ЈП ПОЦ и Општина Центар информираат дека континуирано ќе ја спроведуваат оваа мерка и апелираат до граѓаните да ги почитуваат правилата и прописите и да ги оставаат своите возила само на пропишаните места за да им се овозможи на пешаците и велосипедистите нормално движење по тротоарите и велосипедските патеки, а на возилатабезбедно движење по улиците.