Земјотрес од 6,3 по Рихтер ја погоди Хрватска, драматично во Загреб

– Новиот силен земјотрес со интензитет од 6,3 степени, што ја погоди Хрватска во областа Петриње, беше почувствуван во целиот регион.

Медиумите јавуваат дека е драматично во Загреб.

Земјотресот беше почувствуван во Србија и Босна и Херцеговина – се тресеше во Белград и Бања Лука, Сараево, Краина и Зеница.