Изминатото деноноќие 504 граѓани не носеле заштитна маска

– Во текот на изминатите 24 часа полицијата регистрирала 504 прекршоци за неносење на заштитна маска.

Министерството за внатрешни работи секојдневно апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата кои се во насока на спречување на ширењето на Ковид -19.