Индија: Минимален пад на бројот на новозаразени во Индија

Кризата во Ковид-19 во Индија денеска покажа мали знаци на попуштање, но седумдневниот просек на нови случаи е рекордно висок.

Седумдневниот просек на нови случаи е рекордно висок, изнесува 390.995, а во последните 24 часа се регистрирани 329.942 случаи, додека бројот на смртни случаи од оваа болест е зголемен за 3.876, според денешните податоци на Министерството за здравство.

Вкупниот број на заразени сега изнесува 22,99 милиони, додека официјалниот број на починато од Ковид-19 достигна 249.992.