Конкурс за доделување на државната награда „Мето Јовановски“

LinkSense.mk

Ве информираме дека Одборот за доделување на државната награда „Мето Јовановски“ распиша Конкурс за  доделување на државната награда „Мето Јовановски“ во 2021 година.

Со државната награда „Мето Јовановски“ се оддава највисоко признание за долгогодишни остварувања во областа на промоцијата, заштитата и унапредувањето на човековите права.

Конкурсот ќе трае од 15.10.2021 до 15.11.2021 година.

Конкурсот е достапен и на веб-страницата на Министерството за култура: www.kultura.gov.mk.