Лажни се и денешните дојави за бомби на скопскиот аеродром и во 14 училишта

LinkSense.mk

Лажни се дојавите за бомби во училиштата и на скопскиот аеродром.

Од МВР информираат дека се направени сите потребни проверки во врска со денешните пријави со закани од 10 училишта и аеродромот во Скопје, како и четири во Прилеп и утврдено е дека станува збор за лажни пријави.

Веднаш по добиените пријави, од полициски службеници се преземени соодветни мерки и активности, извршени се потребните проверки од тимови за антитерористички проверки и утврдено е дека станува збор за лажни пријави.

 

ФОТО: МИА