Македонската иднина е над меѓупартиските полемики, ВМРО-ДПМНЕ да покаже дека е за ЕУ и НАТО

LinkSense.mk

„Сите политички партии, а пред се ВМРО-ДПМНЕ мора да покажат одгворност за историскиот момент и иднината на државата и нејзините граѓани да ја стават над дневната политика.

Интеграцијата на Македонија во ЕУ и НАТО е поголема и поважана од сите политички партии, а прашањето за трајно зачувување и признавање на македонскиот идентитет е далеку поважно од меѓупартиските полемики“ велат од СДСМ.

„Македонија се определи! Политички партии, граѓани, невладини организации, се определени за македонска иднина во ЕУ и НАТО. Иднината е иста за сите и таа не познава етнички, религиски или политички разлики.

Затоа, упатуваме повик до ВМРО-ДПМНЕ, да ја искористат шансата, да покажат дека навистина се ЗА ЕУ и НАТО, дека се ЗА европска Македонија. Тоа е шанса, на дело да ја покажат нивната децениска заложба за евроинтеграција“ е ставот на СДСМ.