Над 10.000 двојки се венчаа во Украина од почетокот на војната

LinkSense.mk

Украинското Министерство за правда соопшти дека од почетокот на војната 10.683 двојки се венчаа во Украина се венчаа, пренесува МИА.

Од 24 февруари од почетокот на руската инвазија во Украина родени се 10.767 деца.

Војната во земјата продолжува, но животот не запира. Нашите работници продолжуваат да работат за вас дури и во воени услови!, се наведува во соопштението на украинското  Министерство за одбрана.

 

МИА