Напад со нож на аеродром во Дизелдорф

„Едно лице е повредено во напад со нож што денеска бил извршен на аеродромот во Дизелдорф, а напаѓачот е во бегство.

Германските медиуми јавија дека нападот се случил пред терминал за полетување на авиони.

Мотивот за нападот засега не е познат.

Според некои медиуми, по извршителот трагаат и федералната и локалната полиција.