Најавено продолжение на сагата „Самрак“

LinkSense.mk

– Стефани Мејер, авторка на сагата „Самрак“ (Twilight), најави ново продолжение на својата вампирска љубовна приказна за Едвард Кулен и Бела Свон.

Првата книга од серијалот беше издадена пред 15 години. Потоа, според неа, и нејзините продолженија беа снимени пет филма коишто и денес имаат свои обожаватели низ цел свет.

Новата книга е насловена „Мidnight Sun“ (Полноќно Сонце), и претставува приказна погледната низ очите на Едвард.