Најголемиот бел дијамант продаден за 17,8 милиони евра

LinkSense.mk

Најголемиот бел дијамант продаден за 17,8 милиони евра – помалку од очекуваното.

Тој беше ставен на продажба од неименуван сопственик од Северна Америка и се
очекуваше да биде продаден за 19 до 28 милиони евра.

Рекордот на „Кристи“ за сличен бел дијамант е 32,3 милиони евра – за скапоцен камен од 163,41 карати, во 2017 година.