Спасовски: Никој не смее да вади огнено оружје, никој не смее да оправдува вадење на огнено оружује

LinkSense.mk

-Никој не смее да вади огнено оружје. Никој не смее да оправдува вадење на огнено оружје.

Апелирам и до граѓаните и до политичарите, да бидат на мирни протести, вандализмот и насилството нема да се толерираат.

Министерот изјави и дека на протестите има доволно полициски службеници и дека било реагирано соодветно и спречен инцидент од поголеми размери – изјави на денешниот прес министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.