Оружени престрелки во главниот град на Украина

epa09783577 Aftermath of an overnight shelling at a residential area in Kiev, Ukraine, 25 February 2022. Russian troops entered Ukraine on 24 February prompting the country's president to declare martial law. EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
LinkSense.mk

Оружени престрелки се водат во близина на управниот центар на главниот украински град Киев.

Советник на украинската Влада денеска изјави дека се очекува руските трупи во текот на денот да се обидат на навлезат во Киев.

Населението во градот е во скривници, засолништа поради постојаните огласувања на сирените за можни напади од воздух.