ОЈО ќе почне истрага против претседателот Иванов за кршење на Уставот

LinkSense.mk

Основното јавно обвинителство ќе почне истрага против претседателот Ѓорѓе Иванов поради прекршување на Уставот, објавиТВ21.

Претседалот и покрај тоа што според Уставот беше обрвзан, одби да ги потпише Законот за јазици, како и ратификацијата за Договорот од Преспа.