Пендаровски: Скопје сè уште живее со споменот за настраданите во катастрофалниот земјотрес

LinkSense.mk
Скопје сè уште живее со споменот за настраданите во катастрофалниот земјотрес од 1963 – та. напиша претседателот на државата Стево Пендаровски на неговиот
фејсбук профил.
Оваа незаборавна трагедија е потсетник дека најважна е нашата безбедност и дека само заеднички можеме да ја надминеме секоја природна и човечка катастрофа.