Потпишување грански колективен договор за државната администрација (во живо)

Гранскиот колективен договор за државната администрација ќе биде потпишан денеска во Владата.

Договорот е официјализиран по двегодишни преговори меѓу двата социјални партнери – Министерството за информатичко општество и администрација и Синдикатот на УПОЗ. Повеќе детали за колективниот договор се очекуваат по потпишувањето.