Практично не остана никој за вакцинирање во Португалија

LinkSense.mk

Програмата за вакцинација во оваа земја беше скоро непостоечка, па владата се обрати до вицеадмиралот Енрике Гувеја е Мело, поранешен командант на подморничка единица.

Осум месеци подоцна, Португалија е еден од светските лидери во вакцинацијата, со околу 86 проценти од целосно вакцинирана популација, од вкупното население од 10,3 милиони.

Околу 98 отсто од сите оние кои можеа да примаат вакцини го сторија тоа, изјави адмиралот.

 

ФОТО: МИА