Прес-конференција на премиерите Зоран Заев и Бојко Борисов (во живо)

ВО ЖИВО – директен пренос од заедничката прес-конференција на премиерите на Република Северна Македонија и на Република Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов.

Бугарскиот премиер Борисов престојува во посета на земјава по повод одбележувањето на двегодишнината од Договорот од Договорот за добрососедство, пријателство.

Двајцата премиери по заедничка прес-конференција ќе заминат во црквата „Св. Спас“ каде што ќе се поклонат и ќе положат цвеќе на гробот на Гоце Делчев.

Бугарскиот премиер во Скопје ќе има средба и со претседателот Стево Пендаровски.

Предвидено е Борисов и Заев потоа да заминат за Дојран каде што ќе положат цвеќе на споменикот на полковник Константин Каварналиев