Продолжувањето на Премиер лигата се планира на 13 јуни

LinkSense.mk

Обновувањето на сезоната во најквалитетната фудбалска лига на Англија е закажано за 13 јуни, објави „Мирор“. Клубовите веќе се известени за овој датум. Сепак, сезоната ќе започне доколку владата на Велика Британија тоа го дозволи.

Британската влада воведе карантински мерки за спречување на епидемијата на коронавирус најмалку до 7 мај.

Во исто време, фудбалерите на англиските клубови се загрижени дека натпреварите може да се продолжат пред да бидат целосно безбедни, пренесе „Телеграф“. Тие мислат дека ризикот од инфекција со коронавирус е сè уште голем, така што тие не сакаат да го ризикуваат нивното здравје.