Речиси 800 прекршувања за неносење заштитна маска за едно деноноќие

– Во изминатото деноноќие регистрирани се 796 прекршоци за неносење на заштитна маска, информира Министерството за внатрешни работи.

Оттаму секојдневно апелираат до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата за спречување на ширењето на корона вирусот.