Роберт Кох: Во Германија 28.438 новозаразени, вкупно еден милион и 300 илјади

– Бројот на потврдени случаи на заразени со коронавирус во Германија е зголемен за 28.438 на 1.300.516, според денешните податоци на институтот Роберт Кох.

Од Ковид-19 починаа уште 496 лица починаа, со што вкупниот број починати од почетокот на епидемијата изнесува 21.466 лица.