Сарафов: Најверојатна причина за несреќата е човечка грешка, починатитесе задушиле

LinkSense.mk

Од Бугарското обвинителство изјавија дека забележале дека циркулираат голем број на шпекулации. Оттаму велат дека немало ниту еден очевидец на несреќата.

Досега, како што соопштија на распит биле двајца преживеани кои биле будни и свесни. Во мометов, на распит биле уште двајца преживеани.

Важна информација која ја соопштија надлежните е дека се направени експертизи, а аутопсиите се веќе готови.

Резултатите покажале дека луѓето починале од задушување од чадот.

 

ФОТО: МИА