Светските метрополи со своите препознатливости

LinkSense.mk

Секој град има свое препознатливо катче, блок, маало, улица, населба… Следуваат некои од оние населби и градови кои по својата естетика и убавина, ги знае целиот свет.

1. Кинескиот Кварт во Њујорк, САД…

2. Елегантен агол: улиците на Торонто…

3. Чикаго навечер изгледа како компјутерски чип.

4. Казабланка – можеби најпознатиот град во Мароко – изгледа како
уметничко дело

5. Токио…

6. Облакодерите во Дубаи се издигаат над маглата.

 

7. Сиднеј, Австралија, според многумина, е еден од најубавите градови во светот…

9. Рио де Жанеиро – од свој, посебен агол

10. Секогаш може да најдете делче од Франција во Њу Орлеанс, САД.